Dziś jest Środa, 8 Wrzesień 2010, godz 16:45
OnLine: 138, statystyki

index > Dragon Ball Anime i Manga > Premiery
Temat: Dragon Ball Kai 12 - Opinie
Dodane: 24-06-2009 00:29 - Edytowane przez coldfire dnia 24-06-2009 00:30
#coldfire - user - 0%
Ostatnio zauwazylem wyrazne pogorszenie sie jakosci odcinkow.
Chyba przerzuce sie na RAW plus napisy. Szkoda, bo poprzednia wersja ogladania byla wygodniejsza, niz chrzanienie sie z napisami. Jesli mozecie, to zrobcie z tym cos.

PS - fajna strona, dobrze rozwiazana graficznie i skryptowo. Gdybyscie tylko nad poziomem artykolow w poszczegolnych dzialach popracowali...

PS2 - witam na forum ;)

PS3 - oczywiscie chodzi mi o jakosc w sensie kompresji, bo samo Kai mi sie podoba.

Dodane: 24-06-2009 00:42
#by_ikar - systemadmin - max%
coldfire napisał/a:
Ostatnio zauwazylem wyrazne pogorszenie sie jakosci odcinkow.
Chyba przerzuce sie na RAW plus napisy. Szkoda, bo poprzednia wersja ogladania byla wygodniejsza, niz chrzanienie sie z napisami. Jesli mozecie, to zrobcie z tym cos. (...)
PS3 - oczywiscie chodzi mi o jakosc w sensie kompresji, bo samo Kai mi sie podoba.

Szczerze? Pobierz sobie pierwszy odcinek Kai, pobierz sobie odcinek 12, następnie pobierz sobie 12 odcinek z tego źródła: http://www.megaup...d=GN89S094 otwórz sobie wersję RAW a następnie odcinek 12 przerobiony przezemnie i porównaj jakość. Bo ja jedynie zmniejszam rozdzielczość, jednocześnie w zależności od rozdzielczości zmniejsza się sama waga do tego wszystkiego doklejane są jedynie napisy avisync który nie niszczy jakość obrazu. Odpowiedź jest na to prosta, dostarczane RAW-y są w coraz gorszej jakości bo niby to HD ale ostatecznie tylko w rozdzielczości w niczym innym, a w pierwszych odcinkach zdarzało się że obraz skacze. Chyba że mówisz o odcinku online, bo do tego już nie wiele mamy do gadania, bo tutaj to megavideo przerabia a u nich nigdy jakość nie jest zadowalająca..

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Dodane: 24-06-2009 01:28
#coldfire - user - 0%
Hmm, powiem tak: Pomyliłem się co do tego, że pierwsze odcinki były w lepszej jakości, bo gorsza dotyczy chyba tylko ostatniego.
Jakbyś sobie porównał 12 RAW do 12 z napisami, to różnica w obrazie jest zasadnicza. I nie chodzi tutaj o zmniejszenie rozdzielczości, bo RAW też jest mały, ale o kompresję. Rozumiem jednak, że jest to trudna sprawa. Zobaczę jak będzie w 13, może wszystko wróci do normy.
W każdym razie podziwiam za wytrwałość i chęci we wstawianiu nowych odcinków.
Tak przy okazji - gdzie mogę znaleźć napisy do DBZ RAW?
Szukałem na stronie, Napiprojekt znajduje, ale nie do tej wersji.
Pozdro.

Dodane: 24-06-2009 01:37
coldfire napisał/a:
Hmm, powiem tak: Pomyliłem się co do tego, że pierwsze odcinki były w lepszej jakości, bo gorsza dotyczy chyba tylko ostatniego.
Jakbyś sobie porównał 12 RAW do 12 z napisami, to różnica w obrazie jest zasadnicza. I nie chodzi tutaj o zmniejszenie rozdzielczości, bo RAW też jest mały, ale o kompresję. Rozumiem jednak, że jest to trudna sprawa. Zobaczę jak będzie w 13, może wszystko wróci do normy.
W każdym razie podziwiam za wytrwałość i chęci we wstawianiu nowych odcinków.
Tak przy okazji - gdzie mogę znaleźć napisy do DBZ RAW?
Szukałem na stronie, Napiprojekt znajduje, ale nie do tej wersji.
Pozdro.

Tak więc nie wiem co za wersję raw oglądasz, bo mówisz że rozdzielczość jest ta sama, a te co ja przerabiam to je przerabiam z 1280x720 do 800x450 może ty mówisz o innych odcinkach RAW które mogą być faktycznie lepszej jakości, dla tego podałem ci pilik do torrenta z którego pobrałem odcinek RAW i go przerobiłem, jak pobierzesz możesz sobie porównać, pobierze się szybko mi leciał ponad 800kb/s więc to jest chwila. Możliwe że chodzi ci o odcinki animeclipse, jeżeli tak to i te odcinki pojawią się właśnie za chwilę w strefie plików :) nie wszystkie bo one wychodzą z tygodniowym opóźnieniem, ale warto chociaż zobaczyć i porównać z dotychczasowymi wersjami które oglądaliśmy :)

--------------------

------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
------
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Dodane: 24-06-2009 02:02 - Edytowane przez coldfire dnia 24-06-2009 02:15
#coldfire - user - 0%
[Dm258.Raws] Dragon Ball Kai - 12 RAW (640x360 H264 AAC)

Tak się nazywa plik, który ściągnąłem ze strony, gdy jeszcze nie było napisów.
Zresztą to i tak nie ma znaczenia, bo RAW jest na pewną z tej stronki.
Ale wiesz co, to jest naprawdę sprawa marginalna, poradzę sobie z tą wersją RAW plus napisy, no chyba, że przestaną je tworzyć.
W sumie to nawet lepiej, bo RAWy mają zazwyczaj mniejszą wagę.
Pozdro

Dodane: 24-06-2009 02:25
coldfire napisał/a:
[Dm258.Raws] Dragon Ball Kai - 12 RAW (640x360 H264 AAC)

Tak się nazywa plik, który ściągnąłem ze strony, gdy jeszcze nie było napisów.
Zresztą to i tak nie ma znaczenia, bo RAW jest na pewną z tej stronki.
Ale wiesz co, to jest naprawdę sprawa marginalna, poradzę sobie z tą wersją RAW plus napisy, no chyba, że przestaną je tworzyć.
W sumie to nawet lepiej, bo RAWy mają zazwyczaj mniejszą wagę.
Pozdro

Aaaa chyba że tak, więc rawa którego pobrałeś, jest to całkiem inny raw niż ten którego ja przerabiałem. Waga się nie różnią, ten poprzedni raw od odcinka 12 z napisami, różnią się jedynie wielkością i nie powiedział bym że różnią się jakością, bo są niemal identyczne. Raw który ja przerabiałem miał ponad 700mb ;p więc to wcale nie jest taka mniejsza wielkość;p

--------------------

------
------
------
------
Dodane: 24-06-2009 10:13
#Bociak - user - max%
Ja ekspertem nie jestem ale mi się wydaje że wersja RAW do wypakowywania, ściąga się troche krócej niż normalny plik video. Ale to jest tylko moje zdanie.

--------------------
Dodane: 24-06-2009 12:00
PinCheR napisał/a:
Co do napisów do 10, to proponuję Evilzeda, bo ostatnio czytałem, że poprawił błędy ortograficzne i inne, więc można by je sprawdzić do 10 odc.

Napis które zawierają liczne błędy ortograficzne w wyrazach w których jest karygodne zrobienie błędów, oraz napisy czasowe nie bardzo mnie interesują. Do odcinka 10 napisy sam zrobiłem na podstawie napisów dogmaru, do wersji RAW jaką ja pobrałem z internetu, synchronizacja jest dobra, bo są to napisy mDVD w których mogę zmienić kolor i wielkość, nie tak jak w przypadku napisów czasowych.. Odcinek 10 z napisami do pobrania i online jest już dostępny więc nie trzeba szukać. Pozdro

--------------------

------
------
------
------
Dodane: 25-06-2009 10:07
#by_black - systemadmin - max%
Pamiętajcie też, że większość "tłumaczy", bierze właśnie napisy z RAW. Jak wiadomo są nowe dialogi, podczas których, stare napisy się nie sprawdzają..

Dodane: 25-06-2009 10:28
#black_ - user - 30%
Bardzo fajny odcinek tylko szkoda że goku nie pokazał już kaiokena [placze] ale i tak spoko odc jak reszta :d

Pozdrawiam

--------------------

Dodane: 27-06-2009 11:30 - Edytowane przez Pawel113 dnia 27-06-2009 11:31
#Pawel113 - user - 30%
Spoglądam na kalendarz anime http://animecalen...et/2009/7/ i w lipcu nie widze Dragon Ball Kai !!! Możeliwe, że jeszcze nie dopisali lub coś.

Dodane: 27-06-2009 12:14
Pawel113 napisał/a:
Spoglądam na kalendarz anime http://animecalen...et/2009/7/ i w lipcu nie widze Dragon Ball Kai !!! Możeliwe, że jeszcze nie dopisali lub coś.

No i co z tego? Może oni spisują tam jakieś określone anime, albo robią to raz na rok, a o dbkai wiemy dopiero od niedawna więc wiesz..

--------------------

------
------
------
------
Dodane: 27-06-2009 17:31 - Edytowane przez Pawel113 dnia 27-06-2009 17:45
#Pawel113 - user - 30%
A są już jakieś zapowiedzi odcinków DBK na lipiec ?

EDIT
Sory wychodzi na to, że jeszcze nie zaktualizowali anime w tym kalendarzu. Bo znalazłem na filmweb premiery następnych odcinków, które będą w lipcu.

Dodane: 27-06-2009 21:59
Odcinek Super! walka goku i Nappy Jeszcze lepsza DB Kai odnowiony!
JUPIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dodane: 28-06-2009 09:25
#Macias - user - max%
Dobra. Mamy już temat do 13 odcinka, więc ten najwyższy czas zamknąć.

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: FMA Center - Twoje miejsce alchemii!