Dodane: 12-07-2009 14:30
Tak, ta
http://papilot.pl...mowle.html dziewczynka ma naprawdę 16 lat. Jak sądzicie, jak to możliwe? I czy rzeczywiście może to pomóc nauce w wynalezieniu czegoś, co przedłuży życie?
--------------------
"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..

Dodane: 12-07-2009 14:46 -
Wydaje się to mało prawdopodobne, ale może jednak to prawda... Natura wciąż nas zaskakuje.
Co do tego czy ta dziewczynka pomoże naukowcom w znalezieniu genów, które przedłużyłyby życie, to podchodzę do tego dość sceptycznie. Raczej to dziecko stanie się czymś w rodzaju "królika doświadczalnego", a naukowcy i tak niczego nie znajdą...

Dodane: 12-07-2009 14:53
"Są na świecie rzeczy o których się filozofom nie śniło."
Cóż, ciekawe to, ale w końcu wszystko jest możliwe. Natomiast myślenie, że dzięki tej dziewczynce odkryjemy "tajemnice nieśmiertelności" jest żałosne. Zresztą kto chciałby żyć wiecznie na Ziemi (pomijając już fakt, że wtedy zabrakłoby miejsca na świecie)?

Dodane: 12-07-2009 15:11
"Są na świecie rzeczy o których się fizjologom nie śniło." xD
Hmm.. z drugiej strony to niezłe, bo mając 90 lat będzie na 20 wyglądać

. O ile ta informacja jest prawdziwa to jest to naprawdę niesamowite. A może być, bo jeśli jest choroba, gigantyzm gdzie rośnie się cały czas to tutaj też jakaś genowa może być. Tyle, że w tym przypadku to nie tylko wzrost, ale wszystko. Ja sądzę, że ten rak mógł uszkodzić jej ciało w jakiś sposób, a przede wszystkim układ nerwowy. Albo jest to czysto genowa choroba. Trzebaby sprawdzić kilka pokoleń wstecz jej rodzinę. Co do zatrzymania procesu starzenia się to także podchodzę do tego raczej sceptycznie.

Dodane: 12-07-2009 15:19
Chip00Dokładnie, cytat z Hamleta.
hmmmmm według Biblii Noe żył 950 lat.
(...)a jedynie wiek kości dziewczynki, oceniany przez lekarzy na 10 lat(...)
Nie jestem dobry z biologii, ale chyba kości się co jakiś czas "odnawiają"
Bardzo ciekawe...niewiele mogę w tej kwestii powiedzieć.
Tyle co wiem to, to że czas nie istnieje, a każda zmiana jaka zachodzi jest wynikiem tego, iż wszystko ewoluuje, wszystko jest w ruchu i po prostu zmienia swoją formę, zużywa się...Rozpatrując dalej tą tezę dochodzi się do wniosku, że musiała ona zatrzymać się w jakiejś fazie ewolucji. Coś musiało się zaciąć i ciągle powtarza się jeden cykl rozwoju. Każda cząstka, wszystko, jest energią; jak dowodzi tego nauka.hmmmm...nie wiedzę na to innej nazwy niż- wieczna młodość. Ciało ludzkie jest podobno mechanizmem, który moze funkcjonować wieczność. Niestety nic nie piszą o stanie jej organów wewnętrzych. Jeśli one są w porządku...dziewczyna pod warunkiem zdrowego odżywiania nie prędko umrze...

Dodane: 12-07-2009 15:34
Pewnie normalnie sie starzeje, tylko nie rozwija sie prawidłowo. Może nawet dożyje 90 lat ale umrze jak każdy człowiek, zgodnie z prawami natury. Więc raczej nic naukowcy z niej nie wycisną.
--------------------

Dodane: 12-07-2009 15:47
Dość interesujący przypadek, słyszałem gdzieś kiedyś o podobnym. Szkoda dziewczyny, ma przewalone, bo jest obiektem doświadczalnym. Mam nadzieję, że niczego się nie dowiedzą i nie wkroczą na "ścieżkę pana" czy na co tam się wchodzi.

Dodane: 12-07-2009 17:52
Przykra jest historia tej dziewczynki. Wygląda na to jakby się w rozwoju zatrzymała ale badania nic nie wykazują. Bardzo dziwny przypadek i żal mi jej bo ja bym nigdy czegoś takiego nie chciał przeżyć. Wolę normalnie się rozwijać i umrzeć jak każdy inny. Nie śni mi się życie wieczne na Ziemi. Pozdro xD
--------------------

Dodane: 12-07-2009 17:54
Dziwna sprawa, słyszałem o przypadkach że serce rozwija się wolniej niż cały organizm i że dziecko 10 letnie może mieć serce 2 latka, wtedy szybko następuje zgon bo serce nie wytrzymuje, albo odwrotny przypadek że serce starzało się szybciej z tym samym skutkiem serce było na tyle stare u nastolatka że nie dawało rady. Ale u niej nic się nie rozwija, oprócz kości, które mają 6 lat opóźnienia.
Trochę jej szkoda bo naukowcy będą przy niej "majstrować" jak przy jakimś kosmicie, moim zdaniem nic nie odkryją, nie ma czegoś takiego jak życie wieczne.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 12-07-2009 21:12
Są takie przypadki, że kości 15 latka mają 10 lat i potem są takie mutanty powyżej 2 metrów

Ale o tym nie słyszałem przypadku, co to za życie
--------------------
Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD

Dodane: 12-07-2009 22:30
Wow, jeszcze czegoś takiego nie widziałem...
Jeśli to prawda, to musi być coś z genetyką...
Pozdrawiam
--------------------

Dodane: 13-07-2009 13:10
lol.. naprawdę interesujący przypadek... mimo wszystko nie sądzę aby Ci naukowcy odkryli tajemnicę długowieczności
--------------------
SIEMA FORUM.

Dodane: 13-07-2009 13:28
Tak interesujący ale co będzie jak to dziecko wcale nie będzie rosnąć...albo jak będzie miało 20 to jej staruszkowie wtedy będą musieli mieć dajmy na to 200 lat...przecież w takie dziecko będzie ktos musiał utrzymywać i się nim zajmować...ale to takie tam gadanie...
Mi osobiście ciężko uwierzyć że takie dziecko to mój rówieśnik...szczerze mówiąc coś dalej nie wierzę ale to się jeszcze okaże..
Co do tego że pomoże znaleźć gen odpowiadający za młodość...już znaleziono jakiś gen co niby ma zapewniać dłuższe życie ale nie pamiętam jak się nazywa..nad tym trwają badania, ale w jednym się zgodzę to dziecko może w takich badaniach pomóc...

Dodane: 13-07-2009 18:23
Są takie przypadki, że kości 15 latka mają 10 lat i potem są takie mutanty powyżej 2 metrów
Chyba na odwrót xD jak kości starsze to wtedy mutant bo ciało nie nadąża i potem wysocy ludzie mają rozstępy na plecach, sam mam kumpla który ma 205 cm w przedszkolu sądziliśmy że nie zdał ze 4 lata xD piwo sprzedawano mu chyba od zawsze xDD
Co do tej dziewczynki to potem chyba rodzeństwo będzie ją wychowywać jak rodzice umrą albo jeszcze dzieci tego rodzeństwa xD Pójdzie do przedszkola w wieku 50 lat.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 13-07-2009 19:02
Ogólnie historia tej dziewczynki mnie powaliła. Można jej tylko współczuć, bo nikt przecież nie chciał by całego swojego życia spędzić jako dziecko. W dodatku dla lekarzy Brooke Greenberg stała się królikiem doświadczalnym. Jedyne plusy jakie z tego płyną, to być może ten nieszczęśliwy przypadek przyczyni się dla rozwinięcia nauki. Historia tej dziewczynki jest bardzo intrygująca. Skoro się nie starzeje, to może będzie nieśmiertelna?
--------------------

Dodane: 22-07-2009 13:29
Mnie zastanawia czy potrafi mówić. Co do znalezienia genu zapewniającego nieśmiertelność, to wydaje mi się że jest to niemożliwe. Ale znalezienie genu, który przedłużał by nam życie o kilkadziesiąt lat jest prawdopodobne. Człowiek prawdopodobnie nigdy nie będzie nieśmiertelny, powodem tego są choroby, wypadki i nieuchronne starzenie się mózgu (chyba jedyny narząd, którego nie da się narazi naprawić i nic nie wskazuje na to żeby kiedyś było to możliwe) - tego powstrzymać póki co się nie da. Tylko gdyby zatrzymywali by starzenie mogli by to robić ok. 20 roku życia.
--------------------
Piszcie na maila
galaxey7@gmail.com
---------------
Rozsądek posiadł, kto w słowach oszczędny,
kto spokojnego ducha - roztropny.
I głupi, gdy milczy, wydaje się mądrym,
kto wargi zamyka - bezpieczny. (Prz 17, 27-28)

Dodane: 23-03-2012 14:17
Mnie to jakoś szczególnie nie dziwi, bo widziałem już dużo większe dziwactwa od tego co do wydłużenia życia to jest to możliwe, ale na pewno nie na wieczność może maksymalnie o kilkanaście lat więcej to już raczej nie.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.