Dziś jest Wtorek, 22 Maj 2012, godz 18:59
OnLine: 39, statystyki
index > Hydepark
Temat: Szczęśliwy Numerek
Dodane: 28-09-2009 16:21
#Cyrus - user - max%
Witam!
Temat szkolny, ponieważ jest na czasie teraz xD Wszyscy gonią za nauką, spisują zadania domowe na przerwach, kują na blachę regułki, przygotowują się do sprawdzianów itp. itd. W tym całym zamieszaniu w niektórych szkołach powstał Szczęśliwy Numerek, który dla niektórych uczniów jest istnym zbawieniem :d Dla tych którzy nigdy o takim czymś nie słyszeli to powiem, że Samorząd Szkolny każdego dnia losuje i wywiesza jeden numer w przedziale od 1-30 (albo więcej) i osoba która posiada taki numer w dzienniku jest zwolniona z odpowiedzi ustnych i niezapowiedzianych kartkówek :d Co o tym sądzicie? Słyszeliście o takim czymś? Macie taki Szczęśliwy Numerek w swojej Szkole? A może chcielibyście żeby to wprowadzono także i u was xD?

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 28-09-2009 16:23
#Sango - user - 100%
Niestety u mnie czegoś takiego nie ma choodz chciałbym żeby powstało ale wątpie. bo przecież musi być "sprawiedliwie"
pozdro

Dodane: 28-09-2009 16:28
#zadyma - user - 90%
u mnie w gimce było tak że co roku był szczęśliwy numerek i zawsze był tak utrzymywany przez miesiąc i potem nikt się tym nie zajmował
a był tak co roku bo co roku był zmieniany samorząd szkolny i żeby na kogoś zagłosować to ten obiecał numerek(szczęśliwy nie szybki ),szafki na korytarzach,mydło ;) itp.a gówno robił i numerek wspierał tylko przez miesiąc a potem już nic nie robił

Dodane: 28-09-2009 16:34
#aniontko - user - 60%
hehe, fajny pomysł. u mnie niestety na żadnym stopniu mojej edukacji takiego czegoś nie było... a szkoda :)
chociaz wątpię żeby moja jedynka wypadała często...

--------------------
...Love is a force
you can't control...
Dodane: 28-09-2009 16:35
#Pepe - user - max%
U mnie w podstawówce było takie coś.Udało mi się chyba 2 razy.Niestety w gimie nie ma szczęśliwego numerka :| Szkoda.Szczególnie przydałby się na matematyce gdzie odopowiedzi ustne mam codziennie

--------------------
iSayumi
Dodane: 28-09-2009 16:43
Miałem takie coś w liceum, ba nawet mieliśmy większe szanse bo były losowane dwa numerki. Czasem się przydawało. Najgorszą wspominaną prze zemnie opcją była ucieczka z pytania gdy właśnie mój numerek się trafił, Ale czasem szczęście może nie wystarczyć ;)

Dodane: 28-09-2009 16:57
U mnie w LO jest trochę inny "szczęśliwy numerek" - polonistka losuje 4 numery i te właśnie osoby piszą "kartkówkę" ze wszystkiego co było od początku września...
Niezbyt szczęśliwy ten numerek ale jakoś się przyjęła ta nazwa :p

Dodane: 28-09-2009 17:33
#Darknes - user - max%
Myślałem że to temat o czymś innym no ale dupa xDD

Kurde u mnie takiego czegoś nie ma, szkoda... xDD pomysł nawet ciekawy codziennie budzisz się z myślą że może będziesz miał spokój xD

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 28-09-2009 17:35
#C@rL - user - max%
W gimnazjum był, ale w ostatniej klasie ;/ W liceum nie ma i raczej nie będzie.. szkoda, bo trzeba być przygotowanym na większość lekcji ;/

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 28-09-2009 17:38
#Galaxey - user - 30%
U mnie takie coś jest, ale w tym roku na razie jeszcze nie funkcjonuje, bo samorząd jest jeszcze nie wybrany i od już ponad 3 miesięcy wisi nr. 9. Ale w zeszłym roku i dwa lata temu to ładnie funkcjonowało, codziennie był losowany numerek i ten numerek był teoretycznie nie pytany (Też zależy czy nauczyciel to uznaje). Nawet parę razy byłem wylosowany, ale pomogło mi to zaledwie raz, czy dwa. Są jeszcze u nas serduszka na walentynki, które są kupowane chyba za 2 zł i są ważne na każdej lekcji (jedno serduszko=jedno nieprzygotowanie) przez tydzień od walentynek. No i nieprzygotowania przewidziane w WSO xD. W tym roku jak już samorząd zostanie wybrany, to zobaczymy co z tym wszystkim będzie...

--------------------

Piszcie na maila galaxey7@gmail.com
---------------

Rozsądek posiadł, kto w słowach oszczędny,
kto spokojnego ducha - roztropny.
I głupi, gdy milczy, wydaje się mądrym,
kto wargi zamyka - bezpieczny.
(Prz 17, 27-28)
Dodane: 28-09-2009 17:48
#olek_mi - user - max%
U mnie w LO jest trochę inny "szczęśliwy numerek" - polonistka losuje 4 numery i te właśnie osoby piszą "kartkówkę" ze wszystkiego co było od początku września...

Haha xD Dobra nazwa chociaż ja bym to nazwał rosyjską ruletką ^^

A propo tematu kiedyś w podstawówce miałem taki numerek, ale jakoś się nie przyjął uczniowie przekręcali numerki na swoją korzyść, nauczyciele się zbuntowali i pomysł przepadł... :|

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 28-09-2009 17:59
U mnie niestety też takiego czegoś nie było i nie będzie a wielka szkoda ;(

Dodane: 28-09-2009 18:17
#Zuza - user - max%
Pewno, że jest u nas szczęśliwy numerek. Już nawet raz był mój, niestety, nie miałam okazji go wykorzystać. ( Mam nr. 19, a w gimnazjum miałam 6 :p ) Jest to pomysł bardzo dobry, zawsze jakaś zachęta do pójścia do tej, a nie innej szkoły, bo kto by nie chciał szczęśliwego numerka xD

yślałem że to temat o czymś innym no ale dupa xDD

Inne złote myśli też przecież możesz opisać w tym temacie xD

--------------------

"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..
Dodane: 28-09-2009 18:24
#Darknes - user - max%
Jakie złote myśli ? za kogo wy mnie tutaj macie ? xD po prostu sądziłem że to coś z totkiem co mnie zdziwiło bo przecież dzisiaj powstał już taki temat... a druga myśl to napisać swój szczęśliwy numer lub jaki numerek lubicie albo wpadła mi myśl o tym jaki numer ma się w dzienniku i to wszystkie moje "złote myśli" :p

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 28-09-2009 18:33
jak pamiętam to tamtego roku było ale teraz nie ma jeszcze nie wiem czy będzie ale jak dla mnie to było fajny pomysł !MI to bardzo pomogło :p

Dodane: 28-09-2009 18:37
#Karolex - user - 90%
U mnie w podstawówce nie było tego, ale w gimnazjum jest. Dla mnie to nie jest żadna uciecha. Może dla nieuków, którzy liczą na szczęście, i że trafi im się szczęśliwy numerek to jest dobre, a dla mnie to jest obojętne. Jakoś mało razy mi się to przytrafiło. I nigdy nie skorzystałem. Prawie zawsze jestem przygotowany do lekcji. Prace domową mam odrobioną, nauczony i nie mam się czego bać. Wiem na czym stoję. Nie liczę nigdy na szczęśliwy numerek.

Pozdrawiam.

--------------------
Dodane: 28-09-2009 19:50
#animka - user - 50%
Ja miałam taki numerek w gimnazjum, ale w liceum już czegoś takiego nie praktykują. A szkoda, bo czasami przydałoby się coś takiego. Tak samo jak talony na jedynki. Jak się miało taki talon to nauczycielka nie wstawiała buta. Oczywiście nie dotyczyło to sprawdzianów. Ale kartkówki i odpowiedź a i owszem się liczyły. Takie coś mogliby też zrobić u mnie w liceum. No ale cóż każda szkoła jest inna.

Dodane: 28-09-2009 20:12
#Pepe - user - max%
Talony na jedynki???Pierwszy raz o czymś takim słysze.To musiało być fajne i baaaardzo pomocne :)

--------------------
iSayumi
Dodane: 28-09-2009 20:27 - Edytowane przez Bociak dnia 28-09-2009 20:27
#Bociak - user - max%
Szczęśliwy numerek to wybawiciel ;) . Cały dzień luzu i żadnego stresu. U nas coś takiego funkcjonuje, jednak jak mi sie numerek trafia to zawsze wtedy gdy nie pora. Wtedy albo jest 5 lekcji, albo nic się nie każą nauczyć. Ale lepiej to niż nic. Ja robię lekcji tylko z tego co rozumiem, z reszty to ściągam. xD

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 29-09-2009 17:40
#enigma - user - max%
U mnie są szczęśliwe numerki, ale prawie zawsze trafia na mnie kiedy jest dzień w którym nic się nie pisze ani się nie odpowiada, także w tym szczęściu zazwyczaj mam pecha. Fakt faktem, nieraz trafi się w dobry dzień, ale to rzadkość, na pewno dużo pomaga takie coś i dobrze że coś takiego jest w szkołach.

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online