Dodane: 27-12-2009 11:06
Za trochę ponad miesiąc rozpoczną się zimowe igrzyska w Vancouver 2010 i chciałbym się was zapytać jak widzicie medalowe szanse polaków? Przede wszystkim ja stawiam na Justynę Kowalczyk, Drużynę Kobiet w biathlonie, Tomka Sikorę, Paulinę Ligocką i może Małysza

. I na ile medali liczycie od naszych sportowców?

Dodane: 27-12-2009 12:21
Przy odrobinie szczęścia nasza ekipa może zdobyć nawet 4-5 medali. Oczywiście aby to się stało musi zostać spełnionych kilka warunków, ale przede wszystkim nasi muszą być w formie. Na co ja liczę:
Justyna Kowalczyk - jest w stanie powalczyć nawet o medale. Jeśli się uda to super jeśli nie to trudno.
Adam Małysz - legenda skoków, ma ostatnią szansę na olimpijskie złoto. Liczę że na średniej skoczni ma większe szanse niż na dużej
Tomasz Sikora - jeżeli będzie miał swój dzień to może powalczyć o medal, lecz chyba nie złoty
I moja cicha nadzieja

. Drużyna skoczków narciarskich - tak wyrównanej ekipy chyba jeszcze nie mieliśmy

jeżeli każdy się spręży to mamy szansę na jakiś medal...
--------------------

Dodane: 27-12-2009 21:57
Na Małysza jakoś nie liczę, ostatnio ma średnią formę ale wątpie by przeskoczył tych co obecnie dominują czyli Ammana i Schlierenzauer. Co do reszty to nie interesuje się za bardzo ich dyscyplinami ale obciach by był jak byśmy bez medalu byli ;p

Dodane: 27-12-2009 22:14
No to wymieniam swoich faworytów:
- Justysia Kowalczyk
- oczywiście Adam Małysz
- Drużyna skoczków na średniej skoczni( w tym jesteśmy miszcze xD)
- może jeszcze Tomasz Sikora,
- liczę jeszcze na jakąś niespodziewankę w rodzaju Leszka Blanika.
--------------------
GFX BY ME
Ujmij, Murcielago

Dodane: 27-12-2009 22:25
- liczę jeszcze na jakąś niespodziewankę w rodzaju Leszka Blanika.
Leszek blanik gimnastyk sportowy, mistrz olimpijski, ale na olimpiadzie letniej, nie zimowej

.
Właśnie zapomniałem o skoczkach prawdę mówiąc po raz pierwszy mamy 5 zawodników w pucharze świata ( jakiś awans dostaliśmy ) , może coś wywalczymy tak jak Mateja się popisał gdy walczyliśmy o brąz w sapporo skoczył bodajże tuż za rozbieg xDD.

Dodane: 30-12-2009 09:12
UP@
Chodziło mi o to, że Leszek Blanik nie był faworytem nawet na podium a wygrał. Więc napisałem, że liczę na taką niespodziankę. Nie żeby on startował ale jakiś polski sportowiec, który nie jest sławny nie jest faworytem ale się zepnie i wskoczy na podium.
--------------------
GFX BY ME
Ujmij, Murcielago

Dodane: 31-12-2009 17:21
To akurat podałeś zły przykład jeśli o to Ci chodziło

. Leszek Blanik był jedynym murowanym faworytem do zdobycia medalu w Pekinie

. Przejrzyj sobie jego osiągnięcia i dowiesz się, że nie od dzisiaj trenuje gimnastykę sportową. Już w Sydney stanął na najniższym stopniu podium, do tego dochodzą mistrzostwa świata i wiele innych imprez.

Dodane: 31-12-2009 17:34
Jedyne co będę oglądał, co będę obserwował to turniej hokeja... i Kanada za którą 3mam kciuki

Co do naszych szans to mam nadzieję, że przynajmniej Justyna coś pokaże.
--------------------
SIEMA FORUM.

Dodane: 02-01-2010 11:42
Ja jakoś specjalnie za zimowymi sportami nie przepadam. Oglądać nie będę, ale liczę przynajmniej na jeden medal..

Mam nadzieję, że ktoś nas godnie zaprezentuje, bo tak bez żadnego medalu to lipa.

Ale wiem, że będzie ciężko.
--------------------

Dodane: 03-01-2010 20:40
Wydaje mi się, że z naszej kadry jedynie Justyna ma prawie że pewne szanse że zdobędzie medal, bo jest w wyśmienitej formie. Reszta na czele z Małyszem prezentuje się bez formy. No może jeszcze Sikora powalczy, jak będzie miał szczęście. A tak to nie liczę na jakieś rewelacje.
--------------------

Dodane: 05-01-2010 20:29
Mam podobne zdanie.Myślę,że Justyna nas nie zawiedzie i przywiezie do Polski medal.Najlepiej złoty

Ewentualnie Tomasz Sikora może powalczyć.Małysz raczej nie zawojuje,a szkoda.Co do Ligockiej to wątpię by zajęła dobrą lokatę.Zobaczymy jak spiszą się nasi skoczkowie

Na to będę czekał z niecierpliwością.Muszą wrócić z jakimś medalem

!

Dodane: 12-02-2010 21:41 -
To dzisiaj zaczynają się Igrzyska i mamy już za sobą pierwsze zawody. Odbyły się kwalifikacje do konkursu finałowego na średniej skoczni w skokach narciarskich. Polacy wypadli naprawdę dobrze, chociaż o medale będzie walczył tylko Adam. Już nie mogę się doczekać jutrzejszego finału, bo zapowiada się niezwykle interesująco

.

Dodane: 12-02-2010 22:49

Dodane: 13-02-2010 15:01 -
Słyszałem o tym. Niestety, każdy sport liczy się z ryzykiem. Jazda na saneczkach 140 km/h to niewyobrażalna szybkość, tyle to jeszcze samochodem nie jechałem.

Dodane: 13-02-2010 17:36
Otwarcie oglądałem - w końcu wielkie wydarzenie w świecie sportu.. liczę na naszych sportowców, a najbardziej na... na.. Adasia

!!
--------------------
SIEMA FORUM.

Dodane: 13-02-2010 20:39
No i mamy srebro w skokach narciarskich

Dziękujemy ci Adam... życzę teraz innym zawodnikom takich samych sukcesów podczas tych igrzysk.

Dodane: 13-02-2010 20:41
I znów ten koks Amman przeskoczył wszystkich i odebrał naszemu złoto. No cóż srebro też jest cenne i gratulacja dla Małysza gdyż dużo dokonał

Dodane: 13-02-2010 20:47 -
Ja nie oglądałem całej transmisji, ale jak rodzice zawołali że Adam skacze to poszedłem.

I jestem miło zaskoczony. Dostaliśmy to co ostatnio nam brakowało, czyli medalu. Brawo Małysz!
--------------------
Ayakashi ssie, Plastek zawszę będzie Plastkiem

Dodane: 13-02-2010 21:02
Oglądałem cały konkurs i muszę przyznać, że warto było

. To piękne, że Małysz pokazał tym co w niego nie wierzyli i nie zawiódł tych co na niego liczyli. Ja zaliczam się do tych drugich i cieszę się niezmierne z 3 medalu Adama na igrzyskach.

Dodane: 13-02-2010 22:27
Adam Małysz - legenda skoków, ma ostatnią szansę na olimpijskie złoto. Liczę że na średniej skoczni ma większe szanse niż na dużej
Moja słowa z pierwszego posta w tym temacie

Prawie się udało

Ale i tak jest super. Małysz pokazał że jest WIELKI a Ammann że jest NAJWIĘKSZYM skoczkiem XXI w. Nie boję się użyć tego sformułowania w stosunku do Szwajcara, bo on ma już 3 złota olimpijskie. Jest niesamowity...A nasz Adaś pokazał że potrafi się przygotować na wielkie imprezy

I bardzo się z tego cieszę. Teraz czekam na rewanż na dużej skocznie

Oj będzie się działo
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.