Dziś jest Czwartek, 9 Wrzesień 2010, godz 15:15
OnLine: 89, statystyki

index > Sport i Motoryzacja
Temat: IO w Vancouver 2010
Dodane: 27-12-2009 11:06
#olek_mi - user - max%
Za trochę ponad miesiąc rozpoczną się zimowe igrzyska w Vancouver 2010 i chciałbym się was zapytać jak widzicie medalowe szanse polaków? Przede wszystkim ja stawiam na Justynę Kowalczyk, Drużynę Kobiet w biathlonie, Tomka Sikorę, Paulinę Ligocką i może Małysza ;) . I na ile medali liczycie od naszych sportowców?

--------------------
Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 27-12-2009 12:21
Przy odrobinie szczęścia nasza ekipa może zdobyć nawet 4-5 medali. Oczywiście aby to się stało musi zostać spełnionych kilka warunków, ale przede wszystkim nasi muszą być w formie. Na co ja liczę:

Justyna Kowalczyk - jest w stanie powalczyć nawet o medale. Jeśli się uda to super jeśli nie to trudno.
Adam Małysz - legenda skoków, ma ostatnią szansę na olimpijskie złoto. Liczę że na średniej skoczni ma większe szanse niż na dużej :)
Tomasz Sikora - jeżeli będzie miał swój dzień to może powalczyć o medal, lecz chyba nie złoty :)
I moja cicha nadzieja :) . Drużyna skoczków narciarskich - tak wyrównanej ekipy chyba jeszcze nie mieliśmy :) jeżeli każdy się spręży to mamy szansę na jakiś medal...

--------------------
Dodane: 27-12-2009 21:57
#Blade - user - max%
Na Małysza jakoś nie liczę, ostatnio ma średnią formę ale wątpie by przeskoczył tych co obecnie dominują czyli Ammana i Schlierenzauer. Co do reszty to nie interesuje się za bardzo ich dyscyplinami ale obciach by był jak byśmy bez medalu byli ;p

--------------------

Dodane: 27-12-2009 22:14
#PRO333 - user - 30%
No to wymieniam swoich faworytów:
- Justysia Kowalczyk
- oczywiście Adam Małysz
- Drużyna skoczków na średniej skoczni( w tym jesteśmy miszcze xD)
- może jeszcze Tomasz Sikora,
- liczę jeszcze na jakąś niespodziewankę w rodzaju Leszka Blanika.

--------------------
GFX BY ME

Ujmij, Murcielago
Dodane: 27-12-2009 22:25
#olek_mi - user - max%
- liczę jeszcze na jakąś niespodziewankę w rodzaju Leszka Blanika.

Leszek blanik gimnastyk sportowy, mistrz olimpijski, ale na olimpiadzie letniej, nie zimowej ;) .

Właśnie zapomniałem o skoczkach prawdę mówiąc po raz pierwszy mamy 5 zawodników w pucharze świata ( jakiś awans dostaliśmy ) , może coś wywalczymy tak jak Mateja się popisał gdy walczyliśmy o brąz w sapporo skoczył bodajże tuż za rozbieg xDD.

--------------------
Dodane: 30-12-2009 09:12
#PRO333 - user - 30%
UP@
Chodziło mi o to, że Leszek Blanik nie był faworytem nawet na podium a wygrał. Więc napisałem, że liczę na taką niespodziankę. Nie żeby on startował ale jakiś polski sportowiec, który nie jest sławny nie jest faworytem ale się zepnie i wskoczy na podium. :p

--------------------
GFX BY ME

Ujmij, Murcielago
Dodane: 31-12-2009 17:21
#olek_mi - user - max%
To akurat podałeś zły przykład jeśli o to Ci chodziło :p . Leszek Blanik był jedynym murowanym faworytem do zdobycia medalu w Pekinie ;) . Przejrzyj sobie jego osiągnięcia i dowiesz się, że nie od dzisiaj trenuje gimnastykę sportową. Już w Sydney stanął na najniższym stopniu podium, do tego dochodzą mistrzostwa świata i wiele innych imprez.

--------------------
Dodane: 31-12-2009 17:34
#C@rL - user - max%
Jedyne co będę oglądał, co będę obserwował to turniej hokeja... i Kanada za którą 3mam kciuki :) Co do naszych szans to mam nadzieję, że przynajmniej Justyna coś pokaże.

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 02-01-2010 11:42
#enigma - user - max%
Ja jakoś specjalnie za zimowymi sportami nie przepadam. Oglądać nie będę, ale liczę przynajmniej na jeden medal.. :d Mam nadzieję, że ktoś nas godnie zaprezentuje, bo tak bez żadnego medalu to lipa. :d Ale wiem, że będzie ciężko.

--------------------
Dodane: 03-01-2010 20:40
#Macias - user - max%
Wydaje mi się, że z naszej kadry jedynie Justyna ma prawie że pewne szanse że zdobędzie medal, bo jest w wyśmienitej formie. Reszta na czele z Małyszem prezentuje się bez formy. No może jeszcze Sikora powalczy, jak będzie miał szczęście. A tak to nie liczę na jakieś rewelacje.

--------------------
Dodane: 05-01-2010 20:29
#Pepe - user - 100%
Mam podobne zdanie.Myślę,że Justyna nas nie zawiedzie i przywiezie do Polski medal.Najlepiej złoty :d Ewentualnie Tomasz Sikora może powalczyć.Małysz raczej nie zawojuje,a szkoda.Co do Ligockiej to wątpię by zajęła dobrą lokatę.Zobaczymy jak spiszą się nasi skoczkowie :d Na to będę czekał z niecierpliwością.Muszą wrócić z jakimś medalem :d !

--------------------
Pan Dudzik-sama fan

Dodane: 12-02-2010 21:41 - Edytowane przez olek_mi dnia 12-02-2010 21:42
#olek_mi - user - max%
To dzisiaj zaczynają się Igrzyska i mamy już za sobą pierwsze zawody. Odbyły się kwalifikacje do konkursu finałowego na średniej skoczni w skokach narciarskich. Polacy wypadli naprawdę dobrze, chociaż o medale będzie walczył tylko Adam. Już nie mogę się doczekać jutrzejszego finału, bo zapowiada się niezwykle interesująco ;) .

--------------------
Dodane: 12-02-2010 22:49
#mumek - user - 0%
Niestety mamy ofiarę śmiertelną ;/ [*]
http://igrzyska.w...&_ticrsn=5

Dodane: 13-02-2010 15:01 - Edytowane przez Blade dnia 13-02-2010 15:07
#Blade - user - max%
Słyszałem o tym. Niestety, każdy sport liczy się z ryzykiem. Jazda na saneczkach 140 km/h to niewyobrażalna szybkość, tyle to jeszcze samochodem nie jechałem.

--------------------

Dodane: 13-02-2010 17:36
#C@rL - user - max%
Otwarcie oglądałem - w końcu wielkie wydarzenie w świecie sportu.. liczę na naszych sportowców, a najbardziej na... na.. Adasia :p !!

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 13-02-2010 20:39
#Marcin00 - user - 80%
No i mamy srebro w skokach narciarskich ;) Dziękujemy ci Adam... życzę teraz innym zawodnikom takich samych sukcesów podczas tych igrzysk.

--------------------
Oceń moje Arty - http://npolska.ne...topic/9165

Dodane: 13-02-2010 20:41
#Blade - user - max%
I znów ten koks Amman przeskoczył wszystkich i odebrał naszemu złoto. No cóż srebro też jest cenne i gratulacja dla Małysza gdyż dużo dokonał :d

--------------------

Dodane: 13-02-2010 20:47 - Edytowane przez Bociak dnia 13-02-2010 20:48
#Bociak - user - max%
Ja nie oglądałem całej transmisji, ale jak rodzice zawołali że Adam skacze to poszedłem. :) I jestem miło zaskoczony. Dostaliśmy to co ostatnio nam brakowało, czyli medalu. Brawo Małysz!

--------------------
Ayakashi ssie, Plastek zawszę będzie Plastkiem

Dodane: 13-02-2010 21:02
#olek_mi - user - max%
Oglądałem cały konkurs i muszę przyznać, że warto było :) . To piękne, że Małysz pokazał tym co w niego nie wierzyli i nie zawiódł tych co na niego liczyli. Ja zaliczam się do tych drugich i cieszę się niezmierne z 3 medalu Adama na igrzyskach.

--------------------
Dodane: 13-02-2010 22:27
Adam Małysz - legenda skoków, ma ostatnią szansę na olimpijskie złoto. Liczę że na średniej skoczni ma większe szanse niż na dużej :)
Moja słowa z pierwszego posta w tym temacie :d Prawie się udało :) Ale i tak jest super. Małysz pokazał że jest WIELKI a Ammann że jest NAJWIĘKSZYM skoczkiem XXI w. Nie boję się użyć tego sformułowania w stosunku do Szwajcara, bo on ma już 3 złota olimpijskie. Jest niesamowity...A nasz Adaś pokazał że potrafi się przygotować na wielkie imprezy :) I bardzo się z tego cieszę. Teraz czekam na rewanż na dużej skocznie :) Oj będzie się działo :)

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: FMA Center - Twoje miejsce alchemii!