Dziś jest Środa, 8 Wrzesień 2010, godz 17:12
OnLine: 147, statystyki

index > Dragon Ball Anime i Manga
Temat: Dragon Ball: Gdyby Goku był na miejscu Vegety
Dodane: 11-03-2010 19:25
#Davcio8 - user - 0%
Goku na pewniaka by go od razu rozwalił i się nie bawił tak jak bawił się z tym Vegeta. Pozdro dla wszystkich fanów DB :d

Dodane: 11-03-2010 19:42
#rockbaby - user - 0%
ok, zmieniłam zdanie. dam inną sygnaturę

ale wracając do tematu, podobało mi się jak Gogeta załatwił Janembę (więcej Goku niż Vegety) on się nigdy nie cacka

--------------------
Dodane: 11-03-2010 19:57
#Arti1915 - user - 60%
No Gogeta fajnie rozwalił Janembę, chociaż fajniej by było gdyby Gogeta pokazał całą swoją moc. A gdyby Goku był na miejscu Vegety, moim zdaniem by go rozwalił odrazu.

--------------------
Dodane: 11-03-2010 20:04
#Bohnart - user - 30%
Goku się nie cackał jak Vegeta. on uważał się za najsilniejszego na świecie, ale za każdym razem dostawał baty. Goku nie chciałby ryzykować i zniszczyłby go od razu

Picolo, Tien, Vegeta, Freeza, buu. To wszystko postacie które zostały przy życiu by mogły osiągnąć swoje maksimum i stanąć ponownie w szranki z Goku. Tien na kolejnym budokai, Vegeta w postaci Majin, Freeza po osiągnięciu 100%, Buu gdy maluchy zawiodły (Goku mówił że formę fat był wstanie zarąbać, ale chciał się dać młodym wykazać. Ile w tym prawy to 2gi temat).
Tak naprawdę to porażki Vegty polegał na tym że walczył pierwszy (Freeza, i zgon, Cell i porażka, Buu i zgon. Gdyby z miejsca wygrał cała saga nie miałaby sensu).
A Son też się nie raz przeliczył, jak np nie miał się z kim scalić, albo gdy Gohanowi za nic w świecie nie chciał się gniew włączyć.

Pozwoliły Cellowi się naładować, pozwolił innym to i jemu też.

Dodane: 11-03-2010 20:12
#Tomson - user - 80%
Może i Goku zależało na dobru ziemi, ale myślę, że natura Saiyanina by w nim wygrała. Jak już Bohnart ładnie zauważył, Goku zawsze pozwalał przeciwnikowi osiągnąć maximum. Z Cellem byłoby tak samo. Zresztą wiedział, że jeżeli jemu nie uda się go pokonać, są jeszcze Vegeta i Trunks, którzy również osiągnęli poziom USSJ.

--------------------
Dodane: 11-03-2010 20:45
ja mysle ze jednak Goku nie dałby wchłonąć C18 Cellowi.Vegeta brał to za zabawę ale też za walkę.Było wiele miejsc gdzie Songo dawał osiągnąć maksimum swojemu wrogowi bo wtedy był pewien że wygra.Ja myślę że Goku nie byłby ryzykantem gdyby był na miejscu Vegety.

Dodane: 11-03-2010 21:11
#Bohnart - user - 30%
Różnica między Vegetą a Cellem 2 była taka że Vegety po wygranym starciu Goku sam i tak nie były w stanie pokonać (wzmocnił się dopiero podczas lotu na Namek), natomiast Cell 2 był wiele, wiele od Goku czy innego bohatera po treningu w komnacie ducha i czasu słabszy.

Dodane: 11-03-2010 22:39
#rockbaby - user - 0%
aaa teraz pamiętam jak Goku dał Cellowi fasolkę...

ale bardzo podobała mi się walka z LiShenronem... klasyk (gdyby nie... kto to był, Gogeta czy Vegitto? ale te Kamehameha były naprawdę genialne)

--------------------
Dodane: 12-03-2010 20:31
#adinho58 - user - 10%
Ale Pamiętajcie, że gdyby Goku miał przewagę nad Cellem tak, że to by było dziecko vs. Goku to dałby go wchłonąć...
a do c18 nic " nie czuł " gdyż ona zraniła ostro Vegete. itd.

Dodane: 12-03-2010 22:17
#Cloud14 - user - 20%
Goku na pewno nie pozwoliłby mu wchłonac c-18 Goku lubiał walczyć z silnymi wojownikami ,ale był on świadomy ,że jak cell pochłonie c-18 to będzię o wiele silniejszy od niego

--------------------
Dodane: 13-03-2010 17:58
#matra11 - user - 0%
tak powiedział mój przedmówca goku wiedział, że cell będzie silniejszy bo przeraził się gdy wchłonął c-17

Dodane: 18-03-2010 15:40
#Bardock1 - user - 0%
Ja sądzę że Goku by nie pozwolił Cellowi na wchłonięcie c18 chciaż że kochał walke a Vegeta chciał pewnie udowodnić że pokona perfect Cella

Dodane: 18-03-2010 21:37
#goku2004 - user - 0%
Goku zrobiłby to samo co Vegeta. Do walki rwali sie obaj tak samo. Jedynie Trunks był przewrażliwiony :p

Dodane: 21-04-2010 21:14
#tanzie - user - 10%
na 100% by pozwolil nawet pol sajanie tak robili jak np gohan co sie celowi pozwolil zregenerowac itp.a gogeta z li shinronem(cos takiego) tez sie bawil

Dodane: 01-05-2010 14:29
#dbfan91 - user - 0%
Przecież w naturze Saiyan leży to, że oni kochają walkę i wyzwania. Według mnie Son Goku zachowałby się dokładnie tak jak Vegeta, czyli także pozwoliłby na to, żeby Cell osiągnął perfekcyjną formę.

Dowodem jest tutaj sytuacja na Namek i to wcale nie ma nic do rzeczy, że Goku i Freezer byli na Namek sami. Dlatego, że doskonale wiemy, że Freezer gdyby zabił Goku to bez trudu mógł wytrzymać w przestrzeni kosmicznej, a do tego miał do dyspozycji pełno statków kosmicznych na całym Namek. Wniosek z tego taki, że Freezer po zabiciu Goku uciekłby z Namek i przeżył.

Teraz jeszcze przytoczę to o czym już ktoś wcześniej wspomniał. Gohan po transformacji w SSJ2 również zabawiał się z Cell'em, mimo tego iż wiedział, że Vegeta za takie zabawy musiał zapłacić słoną cenę i wiedział, że jeżeli w tej chwili on nie pokona Cella to już jest naprawdę koniec.

Myślę, że to są wystarczające dowody na to, żeby pokazać, że nie tylko Goku, ale nawet Gohan gdyby był na miejscu Vegety, to pozwoliłby na to, żeby Cell osiągnął szczyt możliwości. Trunks jest tutaj wyjątkiem, gdyż wiele przeżył i już widział piekło na ziemi.

Dodane: 03-07-2010 00:29
heh i po waszych wypowiedziach wywnioskowalem ze nie szanujecie np troche innych osob goku by nie pozwolil wchlonac c18 bo szanowal czyjeś zycie C18- Kobieta Android dawniej lucka dziewczyna porwana przez doktora gero i przemieniona w androida cos takiego. A Vegeta myslal tylko o sobie.

Dodane: 03-07-2010 12:46
#Cyrus - user - max%
dbfan91 napisał/a:
Myślę, że to są wystarczające dowody na to, żeby pokazać, że nie tylko Goku, ale nawet Gohan gdyby był na miejscu Vegety, to pozwoliłby na to, żeby Cell osiągnął szczyt możliwości. Trunks jest tutaj wyjątkiem, gdyż wiele przeżył i już widział piekło na ziemi.

Gohan? On wtedy nie miał SSJ2 więc nie byłby taki pewny. Z pewnością nie pozwoliłby na wzmocnienie się Cella.

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: FMA Center - Twoje miejsce alchemii!