Dziś jest Wtorek, 22 Maj 2012, godz 19:10
OnLine: 81, statystyki
index > Naruto
Temat: Naruto: Gdzie Kishimoto sie nie postarał?
Dodane: 17-03-2010 13:14
#Liinek - user - 0%
Marcin00 napisał/a:
To może zacznę od że do fabuły się doczepić nie mogę :( a jest na co narzekać... drugą sprawą jest "zróżnicowanie" siły, Np: Taki Ebisu xD prawdopodobnie jest Jounin, a został pokonany przez Naruto albo Konohamaru pokonuje jedno ciało Pain'a... kiedy to Kakashi, Jiraiya zabili 1/2 ciała.

Co ty gadasz jiraya zabił z tego co pamiętam 4 ciała walcząc sam przeciwko wszystkim (jedno w żabie rasenganem a 3 w tunelu/ścieku jedną techniką). W tym sęk, że one "zmartwychwstały" dlatego wydawało się, że żadnego nie zabił.

Dodane: 17-03-2010 15:08
#by_ikar - systemadmin - max%
Futkowy napisał/a:
Mnie nie podobało się to iż walczyli na miecze itp. a papierosy i elektrycznosć itd. było. Tak jakby połączyli średniowiecze z teraźniejszością...

A poza tym za bardzo łatwa do rozgryzienia fabuła ;p

Radzę się zapoznać z kulturą japonii skąd pochodzi anime. To kraj w którym ludzie są bardzo honorowi, skąd pochodzą samuraje i szoguni. Tam również walczono bronią, ale ich wieloletnia tradycja sprawiała że człowiek walczący bronią był zwyczajnie śmieszny, ponieważ nie polegał na swoich umiejętnościach tylko na broni. Niezbyt dokładnie to wytłumaczyłem, ale tak mniej więcej właśnie jest.

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 17-03-2010 18:25
#Konrad - user - 100%
Dla mnie akurat połączenie średniowiecza i współczesności to chyba najlepszy pomysł ;) mi się przynajmniej bardzo podobał :d

Co do fabuły to nie wiem czy taka łatwa do rozgryzienia...może tak się wydaje ale najnowsze chaptery pokazują że fabuła jest zagmatwana jak diabli.. :p

--------------------

Dodane: 17-03-2010 22:59 - Edytowane przez BialyTrufl dnia 17-03-2010 23:22
Wydaje mi sie smieszne ze Naruto chodzi w dresie(to bardziej stroj jesienny niz wiosenny, czy letni). Chlopak o takim temperamencie powinien biegac w lzejszych ciuchach. Tym bardziej ze jest w "posiadaniu" ognistego demona, ktory z racji na swoj rodzaj czarky powinien dodatkowo grzac od srodka xD

Swoja droga beznadziejnie w mandze jest przedstawiona technologia.
Niby ninja na misjach poruzumiewaja sie za pomoca miniaturowych sluchaweczek. Ale ta technologia nie odpowiada rolniczemu charakterowi wioski.

Dodane: 18-03-2010 20:29
Jak dla mnie pain byl najsilniejszym (pamietajmy ze naruto walczyl z nim w trybie medrca dodatkowo mial przygotowane 3 klony) a sasuke to słabeusz . Gdyby w naruto chodzili z pistoletami to by bylo beznadziejnie a ze jest troche techniki to chyba nikomu nie przeszkadza

Dodane: 19-03-2010 15:55
dla mnie totalną głupoptą byłó to żę w 1 serii gaara mając 1-ogoniastego bijuu prawie pokonał naruto który ma ich aż 9. wiem że wtedy wszystkich ich nie uwolnił ale sami wiecie...

--------------------
Nie ten jest biedny, kto ma mało, lecz ten kto więcej pragnie.'
Dodane: 20-03-2010 13:56
#by_ikar - systemadmin - max%
simsomaniak2 napisał/a:
dla mnie totalną głupoptą byłó to żę w 1 serii gaara mając 1-ogoniastego bijuu prawie pokonał naruto który ma ich aż 9. wiem że wtedy wszystkich ich nie uwolnił ale sami wiecie...

Tak tylko że nie patrzysz na to z innej strony tylko zwyczajnie jak fan DB porównujesz poziom mocy. Tutaj nie zawsze chodzi o poziom mocy to nie pokemony. Co z tego że naruto miał tych ogonów aż 8 skoro nie potrafił tego wykorzystać? A gara? Zwyczajnie się "dogadał" ze swoim demonem, a nawet pozwolił się mu przejąć, więc kto ma większe szanse?

Moim zadaniem przed zarzuceniem komuś że coś spierniczył, trochę się zastanówcie i przestańcie porównywać do innych anime naruto. Bo później ładne kwiatki wychodzą..

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 23-03-2010 19:21
#olek_mi - user - max%
Mangi nie czytałem całej w przeciwieństwie do anime :p . Co mogę powiedzieć opierając na tym wiedzę? Główna fabuła jest w miarę ciekawa, a walki nie przypominają tych z DB ( duży + ). Za to fillery jakoś nie przypadły mi do gustu i tylko do nich się mogę przyczepić, ale przecież nie je tworzył Kishimoto.

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 23-03-2010 19:29
#Marcin00 - user - 90%
simsomaniak2 napisał/a:

A powiesz mi co ma ogon do mocy ;> Nic! Nigdzie nie jest powiedziane że ilość ogonów oznacza siłę każdy z tych Bijuu ma równy poziom chakry ;) Przecież Rikudou Sennin nie rozdzielił by chakrę nie równo, Chyba :p Ciekawi mnie jednak fakt skąd oni mają swoje osobowości :d w końcu to są części Juubi'ego, "puzzle" do poukładania... więc nie powinny mieć chyba "duszy" No chyba że Juubi miał ich 9 xD

--------------------

Dodane: 27-03-2010 22:29
Jak pierwszy raz ogladałem naruto to spbie pomyślałem : o anime o ninja ! średniowieczna japonia i te sprawy. Aż yu nagle wyskakuje mi przed nisem gościu z papierosem. Nie przypadło mi to zpytni do gustu. Ale i tak nie zrezygnuje z naruto

Dodane: 28-03-2010 13:13
#by_black - systemadmin - max%
Chyba już nie muszę wspominać o Konohamaru i jego możliwościach nowych, rozumiem geny Saturobich, ale to już totalna przesada.. Walka Paina i Kakashiego, zdecydowanie łatwo sobie poradził z Kaszalotem, a największym absurdem była walka Kakuzu z Kakashim, gdzie wyglądała na wyrównaną i to mi się podobało, aż nagle wyskakuje Naruto i nową zabawką rozwala Kakuzu od tak sobie..

--------------------
Dodane: 02-04-2010 14:38
#Blade - user - max%
Niektóre biju w ogóle miały nie występować, w mandze ich nie było jedynie w fillerach, więc Kishimoto nie musiał się do nich specjalnie przykładać.

--------------------
Dodane: 10-04-2010 21:24
nikt nie wspomnial o jednej rzeczy :d w sumie jest bardzo zdupiona rzecz w mandze. A mianowicie to ze 3hokage walczyl jednoczesnie z 1,2 i orochimaru i calkiem dobrze sobie z nimi radzil, a taki madara nie mogl pokonac hashiramy chociaz 1 byl najpotezniejszym ninja zaraz po medrcu 6sciezek

Dodane: 11-04-2010 01:13
#barts626 - user - 10%
Nie zgodze sie z tym. Nigdzie nie było wyjasnione jaki procent mocy/umiejętności ( jak zwał tak zwał ) posiadają przyzwane do zycia postacie - wiec jest otwarta furka - najpewniej nie są tak silne jak za zycia. Wiec małe niedopowiedzenie a nie "zdupiona rzecz" ;) ale cos mi sie wydaje że skoro ta technika wrociła niedługo poznamy wiecej jej szczegołów i sie wszystko wyjasni.

Dodane: 16-04-2010 21:34
Konohamaru był żałosny. I myślę, że było parę razy tak, że najpierw walka długa i ktos przychodzi od razu rozwala. I rozwój postaci : Neji, Kakashi. Najbardziej jednak wnerwia mnie czas akcji , który jest zupełnie nie określony. Niby jest technika, czasy teraźniejsze i ogółem reszta wygląda jak zadupie totalne. Najlepiej byłoby, jeśli już Kishi nie chce określać czasu (ja na jego miejscu tez bym nie okreslał) wyrzuciłbym technikę, wsyztsko na poziomie średniowiecze, renesansu. I irytujące są przegadane czapki, ale często potrzebne. Zapomnaiłbym dodać o Nagato, jak szybko się nawrócił...

--------------------
Ludzie boją się zmiany. Nawet na lepsze. - Józef Ignacy Kraszewski.

Anioł nigdy nie upada. Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie. Człowiek upada i powstaje.
F.Dostojewski

"Nullum potentius satelittium
quam amici fidelis" - Nie ma potężniejszych obrońców
nad wiernych przyjaciół

Dodane: 16-04-2010 21:47
Rzeczywiscie konohamaru ktory byl dotad postacia smieszna wystepujaca w zabawnych scenach nagle z rasengaen wyskakuje. Jedna z rzeczy ktora mi sie nie podoba to naiwnosc i glupota pan, a mianowicie taka sakura skonczona idiotka ktora nieraz pokazala jaka jest glupia, zabili by ja w koncu to od razu by sie ogladalnosc poprawila.

--------------------

------------------------------------------------------------------
Dodane: 09-06-2010 00:07
#M@dara - user - 10%
Sven_sin-sen napisał/a:
Rzeczywiscie konohamaru ktory byl dotad postacia smieszna wystepujaca w zabawnych scenach nagle z rasengaen wyskakuje. Jedna z rzeczy ktora mi sie nie podoba to naiwnosc i glupota pan, a mianowicie taka sakura skonczona idiotka ktora nieraz pokazala jaka jest glupia, zabili by ja w koncu to od razu by sie ogladalnosc poprawila.

to by było bez sensu przecież to jest jedna z głównych postaci i chyba bym już przestał czytać mangę jakby kishi taką głupotę wymyślił :)

Dodane: 09-06-2010 00:07
#M@dara - user - 10%
Sven_sin-sen napisał/a:

to by było bez sensu przecież to jest jedna z głównych postaci i chyba bym już przestał czytać mangę jakby kishi taką głupotę wymyślił :)

Dodane: 09-06-2010 22:07
#Fiend - user - 70%
Nie dopracowaniem było np.gdy naruto pokonuje Kabuto ,a podobno silniejszy od Kakaschiego był.Jest jeszcze scena gdy naruto opanował rasen-Schurikena, to kakaschi gada że naruto jest silniejszy od niego tylko dzięki jednej technice.A wcześniej na początku Schippudena nie dorastał mu do pięt.

--------------------

Dodane: 09-06-2010 23:25
Pierwsza sprawa: ogólnie ninja w Naruto są tymi "dobrymi" z zasadami i honorem, zawsze dotrzymują słowa, a ci co mordują i atakują z zaskoczenia są źli, co jest dość dziwne gdyż ninja w normalnym świecie byli głównie zabójcami i załatwiali sprawy, których samurajowie z powodu swoich zasad czy tam czegoś nie mogli zrobić.

Druga: niesamowicie się zawiodłem na walce Kakashiego z Painem. Mogła być to ciekawa walka jednak Kishimoto zrobił ją na odwal, żeby tylko Naruto mógł zabłysnąć.

I ostatnie co mi przychodzi do głowy i co nie zostało powiedziane to treningi Naruto. Samej postaci nie lubię, ale jego treningi są zrąbane. Wystarczy jeden cudowny, wymyślny trening (oczywiście niesamowicie trudny i długi ale nie dla blondasa, bo on choć jest totalną ofiarą ze wszystkim sobie radzi) by przeskoczył w umiejętnościach najlepszych ninja.

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online